V Prešovskom kraji je odhadovaná účasť voličov asi vyše 30 percent

17.06.2006 Prešov

Prešov 17. júna (TASR) - V priemere na vyše 30 percent sa odhaduje účasť voličov v Prešovskom kraji na dnešných parlamentných voľbách. Ide o neoficiálne odha...
Prešov 17. júna (TASR) - V priemere na vyše 30 percent sa odhaduje účasť voličov v Prešovskom kraji na dnešných parlamentných voľbách. Ide o neoficiálne odhady z kancelárií viacerých strán a od členov komisií. Obvodné komisie podľa zákona priebežne nesledujú účasť.

Z vyše 160 tisíc voličov v obvode Prešov, ktorý zahŕňa územia okresov Prešov a Sabinov a je jedným z najväčších v SR, využila približne do 16. hodiny svoje voličské právo asi tretina z nich. O niečo menej ľudí hlasovalo v okresoch Bardejov a Svidník.
V Popradskom obvode doposiaľ odvolila podľa odhadov asi pätina zapísaných voličov. Najviac ich prišlo v prvých hodinách po otvorení volebných miestností a ďalší väčší príliv očakávajú v jednotlivých okrskoch v podvečer, keď sa ľudia vrátia zo záhradou, chát či túr.
Podobná situácia je aj v obvode Stará Ľubovňa, kde odhadujú doterajšiu účasť na 25 až 30 percent. Predsedovia jednotlivých okrskov taktiež predpokladajú, že viac voličov príde neskoro popoludní alebo večer.
Približne 35-percentnú účasť odhadujú v obvode Kežmarok.
V hornozemplínskych okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce prebiehajú voľby bez problémov. Podľa členov Obvodnej volebnej komisie so sídlom v Humennom prišlo do popoludňajších hodín odvoliť v 165 okrskoch asi 25 percent z 89 976 zapísaných voličov.
Členovia vranovskej obvodnej volebnej komisie nemajú informácie o účasti voličov v parlamentných voľbách. V 91 okrskoch okresu je zapísaných 56 669 voličov.
 

Vyberte región

mark